Lynx Automation – Passion for Improvements

Lynx Automation

History of Lynx Automation

Research and Development

Introduction of Lynx Automation

Lynx Automation werd in 1999 opgericht. Het bedrijf legt zich toe op het optimaliseren van logistieke en bedrijfsprocessen, en het verbeteren van informatiestromen van werkvloer tot ERP.

De eerste opdracht die Lynx Automation uitvoerde, was de procesoptimalisatie en controle van tankwagen- en wagonreinigingen. De oplossing die Lynx Automation aanbracht, kende een groot succes. De software werd niet enkel in België maar ook in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden verkocht.

In 2008 werd een exclusiviteitscontract afgesloten met Crepido in Zweden om deze software te ondersteunen in de Skandinavische landen, dit om de servicegraad voor deze landen optimaal te houden.

In 2009 werd door de Duitse vereniging van tankcleaningen, die meer dan 100 leden telt, Lynx Automation gevraagd een webservice te ontwikkelen om transporteurs in staat te stellen orders elektronisch te plaatsen bij cleaningstations. Deze service werd in 2010 succesvol opgeleverd.

Software voor machinesturingen (PLC’s), magazijnsystemen (statische en dynamische locatietoewijzingen) en productie (MES) behoren tot de core-activiteiten van de ‘Software Development & Research’ afdeling binnen Lynx Automation. Op vraag van klanten kunnen onze hoog opgeleide medewerkers tijdelijk ook ingezet worden voor detacheringen.

Omwille van de steeds grotere complexiteit van computersystemen en de gemeenschappelijke technologieën, die gebruikt worden in industriële automatisaties en klassieke netwerken, besloot Lynx Automation de afdeling “Infrastructure & Services” op te richten. Deze afdeling legt zich toe op de optimalisatie van kantooractiviteiten, en procesverbetering en -opvolging in industriële omgevingen. Hierdoor ontstaan naadloze en complete oplossingen die, door correct advies, leiden tot besparingen en efficiëntieverbeteringen.

Om onze visibiliteit en toegankelijkheid te verhogen werd beslist om tegen de zomer van 2011 een showroom-handelszaak te openen. Deze handelszaak zal gevestigd worden in de gebouwen van de voormalige ijzergieterij (Fonderies de la campine) van Herentals.